Kedves Kollégáink!

Szeretnénk segítséget nyújtani arra az esetre, ha az ingatlanokról, bérleményekről készített saját fotóitokra – lényeges, hogy “saját” fotó legyen- vízjelet szeretnétek elhelyezni. Másik ingatlaniroda, vagy másik ingatlanközvetítő kolléga fotójára NEM helyezhető vízjel-hacsak a fényképet készítő kolléga ehhez hozzá nem járult, mert jogilag a fotók “tulajdonosai” helyezhetnek el vízjelet a fotókon. Kereszthirdetéssel- nem Házbankos!) a kolléga hozzájárulását adja a hirdetéshez, amelyhez a fotók használata is hozzátartozik, egyúttal a vízjelezése is. Célszerű mindig egyeztetni.)

Házbankba feltöltött fotóra NEM helyezhető vízjel, a Házbank általános feltételei szerint.

 

Egy olyan online szoftvert ajánlunk a figyelmetekbe, amelyet nem kell letölteni, és egyszerre max. 5 db. fotóra is ráhelyezhető a vízjel.  

A szoftver angol nyelvű, de nagyon egyszerű a használata, végig is vesszük:

1.) Töltsük le az alábbi vízjelként használható logókat:

Kis méretű Safe77 logo png

Kis méretű Safe77 vízjel kicsi jpeg

Nagyobb méretű Safe77 logo png

2.) https://www.watermarquee.com/watermark

3.) Az előreugró “take the tour” és bal szélen a social media ikonokat zárjuk be.

4.) A felső vízszintes sor bal szélén az “Add photos” gombra kattintsunk rá. Feltölthetünk 1 db, de akár 5 db. fényképet is.

5.) Miután az utolsó fotót feltöltöttük, kattintsunk az “Add logo” gombra. Válasszuk ki, hogy az 1. pontban letöltött vízjel logók közül melyiket használjuk. Arra ügyeljünk, hogy amelyik vízjelet kiválasztjuk, és ahova elhelyezzük az aktuális fotón, a többi feltöltött fényképen is automatikusan a fénykép ugyanazon részére kerül ugyanaz a vízjel. Tehát, ha egyszerre pl. feltöltöttünk 5 db. fotót, elég egyetlen fotóra elhelyezni a  vízjelet, a program a fennmaradó négy db. fotóra automatikusan ráteszi a vízjelet.

Ha rátettük a vízjelet, és le szeretnénk törölni, mert pl. nem tetszik, azt csak úgy oldhatjuk meg, ha újra töltjük az oldalt.

6.) Kattintsunk a “Save” gombra, és ezzel a program letölti tömörített fájlként a vízjelezett fényképeinket. Ne ijedjünk meg, ha a letöltési dobozban megnyúlva jelennek meg a fotók, letöltéskor rendben lesznek.

Javasoljuk, hogy kisebb méretű, png vízjelet használjatok, és a fotó azon részére, amelyet nem lehet levágni (pl. középre).

Előfordult már, hogy kiajánlottál volna egy keresztértékesíthető ingatlant a Házbank rendszeréből, de zavart hogy a másik iroda logója szerepel a képeken? Legújabb fejlesztésünk a logó kitakarás pont erre a problémára nyújt gyors és egyszerű megoldást. 

A kiajánlót az ingatlan adatlapjáról tudod kiküldeni! Ehhez nyomd meg a keresztértékesíthető ingatlan adatlapján a felső linkfelhőben a “Kiajánlás” feliratot!

Ekkor a felugró ablakban először is válaszd ki az ügyfeled, majd a képeket, amelyeket el szeretnél küldeni a kiajánlóban és ezután kattints a Logó kitakarás feliratra!

  1. Válaszd ki a kitakarás helyét! (Jobb alsó sarok / Bal alsó sarok / Jobb felső sarok / Bal felső sarok / Középen) Ez azért fontos, mert attól függően, hogy álló, vagy fekvő képről van szó, más lehet a logó elhelyezkedése.
  2. Válassz ki egy képet és jelöld ki rajta a kitakarandó részt! A megjelenő téglalpot állítsd a logóra, amit ki szeretnél takarni, majd igazítsd a kijelölt terület sarkait a logóhoz! Az itt beállított kitakarás természetesen az összes képen megjelnik.
  3. Kattints a Tovább gombra!

Amennyiben az elején nem választottad ki a kiajánlóban szereplő képeket most ezt pótolhatod! (Te döntöd el, hány kép fog szerepelni a kiajánlóban).

Az „Üzenet az ügyfélnek” szabad szöveges mezőben írhatod meg ügyfelednek, hogy miért küldöd neki a kiajánlót.

Végül pedig az ingatlan leírását szerkesztheted. Ügyelj arra, hogy a keresztértékesítő adatai, egyéb elérhetőségei ne szerepeljenek a kiajánlóban, ha már ilyen gondosan kitakartad a logót. Így amennyiben ilyet látsz csak töröld ki és a Küldés gombbal már el is küldted a kiajánlót. (2017. április 20.)